3.20 ₴
Нет в наличии
Багаторічна трав’яниста рослина. Вегетаційний період від висіву до збору — 60-80 днів. Стебло пряме, сягає висоти до 1 м. Рослина має горизонтальне коріння, яке кожного року дає нові пагінці. Листя м’яти містить ефірну олію, сульфат калію, аскорбінову кислоту, цукор, крохмаль, пектин та ін. Ефірної олії найбільше міститься в квітках, в листках – менше, і зовсім небагато в стеблах. М’ятна олія є сировиною для добування ментолу. Свіжі листки і квіти використовують як приправу до салатів, супів, овочевих і м’ясних страв. Використовують також у кондитерській промисловості, парфумерії, для ароматизації оцту, лікерів, фруктових підливок і соусів. В медицині використовують ефірне масло і листки м’яти.
Норма висіву: 1,2-1,5 г на 1м².
Глибина загортання насіння: 1,0-2,0см.
Ширина міжрядь: 40 см.
Изготовитель |
---|